Stek i przegrzebki z sosem szampańsko-maślanym

Stek i przegrzebki z sosem szampańsko-maślanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, masło, szampana i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pan Seared Świeże Maine Diver Przegrzebki Kremowy Awokado Szampan Sałatka Winogronowa Teriyaki Cabernet SOS Maślany, Przegrzebki w sosie szampańskim, oraz Przegrzebki z porami w sosie szampańskim.
Instrukcje
Posyp steki z obu stron 1/8 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Posypać przegrzebki z obu stron z 1/8 łyżeczki każda sól i różowy pieprz.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej żeliwnej lub ciężkiej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj steki i gotować 3 minut z każdej strony (dla średnio rzadkich) lub do pożądanego stopnia doneness.
Przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni; dodaj przegrzebki, i gotować 2 protokół z każdej strony lub aż do zrobienia.
Przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać.
Dodaj szampana, sok z cytryny i szalotki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty lub do zmniejszenia do 2 łyżki.
Dodawać masło, 1 kawałek na raz, stale ubijając, aż masło zostanie dokładnie włączone. Doprawić sosem do smaku solą i czarnym pieprzem. Top stek i przegrzebki z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.