Stek i irlandzkie ciasto Stout
Steak and Irish Stout Pie to Europejski przepis, który serwuje 8. Za $2.18 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 551 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką bekon, ciasto z podwójną skórką, rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Świętego Patryka. 37 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Stek i irlandzkie ciasto Stout, Stek i irlandzkie ciasto Stout, oraz Irish Stout Shepherd ' s Pie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Ułóż kostki steku na talerzu i posyp mąką.
Umieść smalec i boczek na dużej patelni na średnim ogniu; podgrzewaj, aż smalec się rozpuści, a boczek zacznie skwierczeć. Wymieszaj posypane mąką kostki steku z boczkiem i gorącym smalcem i gotuj, często mieszając, aż stek i boczek się zrumienią, 10 do 15 minut.
Przenieś mieszankę steków do dużego naczynia żaroodpornego.
Gotuj i mieszaj cebulę i grzyby na tej samej patelni na średnim ogniu, aż cebula lekko się zrumieni, a grzyby zmiękną, około 10 minut.
Przełóż do naczynia żaroodpornego z mieszanką steków.
Wymieszaj irlandzkie piwo stout, pietruszkę, rodzynki i brązowy cukier w mieszance steków. Przykryj naczynie szczelnie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje, a stek zmięknie, około 2 1/2 godziny.
Wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika i zwiększ temperaturę do 400 stopni F (200 stopni C).
Wyłóż 9-calowy talerz do głębokiego naczynia skórką i piecz w nagrzanym piekarniku, aż skórka będzie częściowo ugotowana i lekko zrumieniona, około 10 minut.
Łyżka gotowane stek napełniania do częściowo upieczone ciasto skorupy.
Przykryj nadzienie stekowe drugą skórką ciasta; ściśnij górną skórkę do dolnej, aby szczelnie zamknąć.
Piec ciasto, aż górna skórka będzie złotobrązowa, 10 do 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz wypróbować kolekcję diamentów Francisa Forda Coppoli Monterey Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Monterey Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Monterey Pinot Noir
Srebrna Etykieta Pinot Noir ma jasny rubinowy kolor i ujawnia kuszące perfumy z czerwonych śliwek, kwiatów i słodkich przypraw. Obfite smaki czarnej wiśni, ciemnej porzeczki i truskawki wypełniają pluszowe podniebienie, a nuty drzewa sandałowego przechodzą w miękkie, eleganckie wykończenie.