Stek i Irish Stout Pie
Stek i Irish Stout Pie to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz boczek, rodzynki, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek i Irish Stout Pie, Irish Stout Shepherd ' s Pie, oraz Irish Stout Chicken.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Na talerz ułożyć kostki steków i posypać mąką.
Umieść smalec i boczek na dużej patelni na średnim ogniu; ciepła, aż smalec topi się i boczek zaczyna skwierczeć. Wymieszaj mąkę z kostkami steków z boczkiem i gorącym smalcem i gotuj, często mieszając, aż stek i boczek będą rumiane, 10 do 15 minut.
Przenieś mieszaninę steków do dużego naczynia żaroodpornego.
Gotować i mieszać cebulę i grzyby w tej samej patelni na średnim ogniu, aż cebula są lekko rumiane i grzyby są miękkie, o 10 protokół.
Przenieść do naczynia żaroodpornego z mieszaniną steków.
Wymieszaj Irish stout beer, pietruszkę, rodzynki i brązowy cukier do mieszanki steków. Naczynie szczelnie przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje i stek będzie miękki, około 2 i pół godziny.
Usuń naczynie zapiekanki z piekarnika i zwiększ temperaturę do 400 stopni F (200 stopni C).
Linia Deep-dish 9-calowy talerz ciasto z ciasta skorupy i piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa jest częściowo gotowane i lekko rumiane, o 10 protokół.
Łyżka gotowanego steku nadzienia do częściowo upieczonej skorupy ciasta.
Pokrycie stek nadzienie z drugiej skorupy pie; szczypta górnej skorupy z dolnej skorupy szczelnie uszczelnić.
Piec ciasto, aż górna skorupa jest złoty kolor, 10 do 15 protokół.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.