Stek I Babka Stir-Fry
Ten przepis służy 30. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Mieszanka cebuli, stek z flanki wołowej, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, mieszając od czasu do czasu.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając kapiele na patelni. Odstawić boczek do późniejszego użycia.
Dodaj stek, partiami, do kapieli na patelni; gotować i mieszać 1 do 2 min. lub aż równomiernie zbrązowieje.
Zdjąć z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj 1/4 szklanki opatrunku i plantany na patelni. Gotować 4 min. z każdej strony lub aż plantany są rumiane po obu stronach.
Dodaj stek, boczek, cebula i pozostałe 1/4 szklanki dressing; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do medium; przykryć. Gotować 5 min. aż cebula będzie miękka i stek będzie gotowany.
Tuż przed podaniem posypać kolendrą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.