Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj balsamicznego i marynowanego rozmarynem steka florenckiego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 71g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1057 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka octu balsamicznego, oliwy z oliwek, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek florencki balsamiczny i marynowany rozmarynem, Bisteccan alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą, oraz Balsamiczna Marynowana Spódnica Stek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W solidnej plastikowej torebce do wielokrotnego zamykania, połącz ocet z 1/2 szklanki oliwy z oliwek i rozmarynu.
Dodać stek, zamknąć worek i przechowywać w lodówce na noc, obracając worek kilka razy.
Rozgrzej piekarnik do 425 i doprowadzić stek do temperatury pokojowej.
Rozgrzać patelnię grillową.
Stek wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem. Przetrzyj bok pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ładnie zwęglą się na górze i na dole, około 5 minut na stronę.
Stek przełożyć na blachę do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut, aż termometr włożony do polędwicy (mniejsza część) zarejestruje 12
Można też rozpalić ognisko z jednej strony grilla węglowego lub rozpalić grill gazowy. Grilluj stek na umiarkowanym ogniu przez 5 minut z każdej strony.
Przełożyć stek na chłodną stronę grilla, zamknąć pokrywkę i gotować przez 30 minut dłużej.
Przełożyć stek na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut. Stek pokroić w plasterki i od razu podawać.