Stek Diane
Przepis Steak Diane można przygotować w około 15 minut . Ten przepis daje 4 porcje po 576 kalorii , 46 g białka i 43 g tłuszczu każda. Za 5,27 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz sos worcestershire, zieloną cebulę, steki z antrykotu wołowego i kilka innych składników, możesz go przygotować. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 64% , to danie jest całkiem dobre. Wypróbuj stek z antrykotu ze szparagami , stek z antrykotu z sosem grzybowym i stek z antrykotu azjatyckiego, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Posyp steki z obu stron pieprzem i solą; odstaw. Na dużej patelni smaż cebulę i musztardę w 2 łyżkach masła przez 1 minutę.
Dodaj steki i smaż przez 2–5 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°).
Przenieś steki na półmisek i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni dodaj sok z cytryny, sos Worcestershire i pozostałe masło; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj pietruszkę i szczypiorek.