Steakhouse-Style Grillowany Marynowany Stek
Stek w stylu Steakhouse Grillowany marynowany stek Flank może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz musztardę dijon, sos worcestershire, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajski marynowany stek i sałatka ziołowa, Grillowany Marynowany Stek Z Flanki, oraz Grillowany Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos Worcestershire, sos sojowy, brązowy cukier, anchois, czosnek, musztarda, pasta pomidorowa i olej roślinny w blenderze i zmiksować, aż będzie gładka, kremowa i emulgowana.
Przelać 1/3 marynaty do małego pojemnika, dodać szczypiorek i szalotkę, wymieszać do połączenia i rezerwy.
Umieść stek flankowy w worku z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów z pozostałą marynatą. Wycisnąć powietrze, zamknąć worek i pozostawić mięso do marynowania, obracając od czasu do czasu, przez co najmniej 1 godzinę i do 1
Wyjąć stek z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami. Zapal duży komin pełen węgli i poczekaj, aż pokryją się szarym popiołem.
Rozprowadzić równomiernie na 1/2 rusztu, pozostawiając drugą połowę pustą.
Umieść ruszt do gotowania na miejscu, przykryj i pozwól grillowi rozgrzać się przez 5 minut. Zeskrobać ruszty do gotowania, a następnie umieścić stek na gorącej stronie grilla. gotować, aż dobrze zwęglone, o 3 protokół. Flip stek i nadal gotować, aż druga strona jest dobrze zwęglone, o 3 minuty dłużej.
Przenieś stek na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i gotuj, aż środek steka zarejestruje 52° na termometrze intant-read dla średnio rzadkich lub 135° dla średnich.
Przenieś do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw stek na co najmniej 5 minut. Wyrzeźbić i podawać, przechodząc dodatkową marynatę przy stole.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty