Steak Creole
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj stek kreolski. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 2,48 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, seler, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kreolski Duszony Stek Szwajcarski, Bistec A Caballo (stek Kreolski na koniu), oraz Bistec A La Criolla (stek kreolski po Kolumbijsku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić i przyciąć stek na kawałki wielkości bite; brązowy na patelni na średnim ogniu w oleju 2T.2
Dodaj pokrojony w kostkę seler, zielony pieprz, pomidory, cebula, grzyby, worcestershire i tabasco.3 dusić na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu, lub aż mięso będzie miękkie.4
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu lub makaronem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.