Steak & roast vegetables with sundried tomato dressing
Steak & roast vegetables with sundried tomato dressing to przystawka, która serwuje 2. Jedna porcja zawiera 1471 kalorii, 65g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 16,38 zł / porcja, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 10 fanów. Mieszanka słodkich ziemniaków, papryki, pół ananasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 95%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gem sałata kliny z suszonych pomidorów Cezar Dressing, Makaron z pieczonego kurczaka z suszonymi pomidorami, oraz Suszone Pomidory Guacamole.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ziemniaki i paprykę ułożyć na tacy do pieczenia, skropić 1 łyżką oleju, następnie smażyć przez 20 minut lub do zwęglenia brzegów.
Dodać fasolę i czosnek, wymieszać, a następnie gotować przez kolejne 10 min.
W międzyczasie wymieszać suszone pomidory, sok z cytryny i łyżkę oliwy z oliwek.
Podgrzać resztę oleju, doprawić steki, a następnie smażyć na patelni przez 2 minuty z jednej strony. Odwrócić i gotować przez 1-2 min na rzadkie lub średnie.
Stek podawać z pieczonymi warzywami i dressingiem.
Do sałatki owocowej: Kostka miąższ mango, papai i ananasa.
Umieścić w misce, następnie dodać obrane i pokrojone w plasterki owoce kiwi i miąższ z marakui.
Połącz sok z limonki, cukier, drobno posiekaną miętę i małą gałkę startego korzenia imbiru. Wymieszać z owocami i podawać.