Staroświecki Budyń Kawowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj staroświeckiego puddingu kawowego. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 15g tłuszczu i w sumie 231 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga słodko-gorzkiej czekolady, cukru, mąki i ekstraktu wanillanowego. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Staromodne Ciasto Kawowe, Staromodne ciasto kawowe z jagodami, oraz Staromodne Niemieckie Ciasto Kawowe.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, mąkę i sól. Mieszaj kawę, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień do małego; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia z żółtkami; włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Dodaj wanilię. Super. Złożyć śmietanę do ubijania. Wyluzuj.
W razie potrzeby udekoruj dodatkową bitą śmietaną i czekoladą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pudding w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.