Staromodne ravioli mamy
Mama's Old Fashioned Ravioli to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 190 kalorii . Za 1,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 8 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka liści bazylii, skórek wonton, parmezanu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 83% , to danie jest super. Spróbuj Ravioli z szynką i serem Mama Mirabella , Ravioli di Castagne e Treviso (ravioli z kasztanami i radicchio) oraz Ravioli z okonia morskiego z Ischia --- Ravioli All' Ischitana, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Gotowany kurczak: W rondlu o pojemności 1 1/2 litra zagotuj wodę z czosnkiem, whisky i solą.
Dodaj kurczaka i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12 minut lub do momentu, aż będzie ugotowany.
Przenieś kurczaka do miski i schładzaj pod przykryciem przez 20 minut.
Zagotuj duży garnek osolonej wody i gotuj szpinak przez 30 sekund. Wrzuć szpinak do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie, a następnie dobrze go odcedź. W misie robota kuchennego wymieszaj szpinak, cebulę, pietruszkę i bazylię.
Kurczaka pokroić na kawałki i dodać. Pulsuj, aż składniki zostaną drobno zmielone. Włóż tę mieszaninę do miski, dodaj jajka, bułkę tartą i parmezan, dopraw solą i pieprzem.
Dobrze wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Aby uformować ravioli, upuść 1 łyżkę mieszanki kurczaka na środek opakowania wonton. Zanurz pędzel lub palec w wodzie i lekko zwilż krawędzie opakowania. Przykryj drugim opakowaniem i zamknij ravioli. Czynność powtarzaj aż do wykorzystania całego nadzienia. Przykryj wilgotnym ręcznikiem, aż będziesz gotowy do gotowania.
Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę. Ostrożnie wrzucaj ravioli partiami, aby uniknąć zapełnienia garnka. Gotuj, aż ravioli wypłynie na powierzchnię, około 3 do 5 minut.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania z Ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina]()
Podere Il Palazzino Chianti Classico Argenina
Chianti Classico Argenina ma rubinowoczerwony kolor. Nos jest świeży i owocowy z nutami czerwonych jagód i śliwki. Na podniebieniu świeże, dość miękkie, średnio treściwe, okrągłe, dość intensywne i trwałe, z owocowym finiszem