Staromodne Ciasto Jagodowo-Klonowe

Staromodne Ciasto Jagodowo-Klonowe
Old-Fashioned Blueberry-Maple Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 1G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką skracanie warzyw, jagody, lodowatą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz Klon Staroświecki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmieszaj pierwsze 4 składniki w procesorze.
2
Dodać skrócenie i masło. Używając zakrętów on / off, przetwarzaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
3
Wymieszać w wystarczającej ilości wody z lodem przez łyżki stołowe, aby utworzyć wilgotne grudki. Zebrać ciasto razem; podzielić na 2 kawałki, 1 nieco większe niż inne. Spłaszczyć na dyski; owinąć każdy w plastik i schłodzić 1 godzinę. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Pozostawić lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
1
Umieść blachę do pieczenia na dnie piekarnika i umieść stojak na środku; rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć jagody, syrop, mąka, tapioka i sok w misce; wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
TapiokaTapioka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Odstawić na 15 minut.
4
Rozwałkuj większy krążek ciasta na mące do 12-calowej okrągłej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Przenieś do szklanego naczynia o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
6
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
7
Rozwałkować drugi krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-calowego okrągłego. Ułóż nad wypełnieniem. Uszczelnić skorupy na krawędzi naczynia. Trim zwis do 3/4 cala; złóż pod i ozdobnie zagniatać krawędź. Za pomocą małego noża wytnij kilka szczelin w górnej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Piec ciasto, aż soki bąbelki grubo i skorupa jest złoty, około 1 godziny. Fajne ciasto na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn