Staromodne ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 827 kalorii, 7G białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 530 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką jajka, masło, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Old Fashioned Chocolate Cake, Staromodne Ciasto Czekoladowe, oraz Staromodne Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyjmij wszystko z lodówki, aby wszystkie składniki osiągnęły temperaturę pokojową.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Umieść wszystkie składniki ciasta: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę, kakao, masło, jajka, wanilia i śmietanę w maszynce i proces, aż masz gładkie, gęste ciasto. Jeśli chcesz przejść długą drogę wokół, po prostu wymieszać mąkę, cukier i środki zakwaszające w dużej misce i ubić w miękkim maśle, aż do uzyskania połączonej i kremowej mieszaniny. Teraz ubić razem kakao, śmietana, wanilia, i jajka i ubić to do miski mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Kwaśna śmietana
Wanilia
Masło
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podziel to ciasto, za pomocą gumowej szpatułki, aby pomóc ci zeskrobać i rozprowadzić, do przygotowanych puszek i piec, aż tester ciasta wyjdzie czysty, co powinno trwać około 35 minut, ale mądrze jest zacząć sprawdzać od 25 minut. Również, to może mieć sens, aby przełączać 2 ciasta wokół w piekarniku w połowie czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
5
Wyjmij ciastka z puszek do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut przed wyjściem z puszek. Nie martw się o żadne pęknięcia, ponieważ będą one łatwo pokryte lukrem później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
6
Aby zrobić ten lukier, roztopić czekoladę i masło w dobrej wielkości misce albo w kuchence mikrofalowej lub zawieszone na patelni gotującej się wody. Idź powoli, tak czy inaczej: nie chcesz żadnego palenia ani chwytania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Lukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
7
Podczas gdy czekolada i masło ostygnie trochę, przesiać cukier cukierników do innej miski. Albo, jeszcze łatwiej, umieścić cukier puder do robota kuchennego i błyskawicznie usunąć grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Do schłodzonej mieszaniny czekolady dodać syrop kukurydziany, następnie kwaśną śmietanę i wanilię, a następnie, gdy to wszystko się połączy, ubić przesiany cukier cukierniczy. Lub po prostu wlać tę mieszaninę do lejka robota kuchennego na cukier puder, z włączonym silnikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Syrop Kukurydziany
Kwaśna śmietana
Czekolada
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Lejek
Trzepaczka
9
Być może trzeba dodać trochę wrzącej wody, powiedzmy łyżeczkę lub tak, a nawet więcej cukru cukierniczego, w zależności od tego, czy trzeba lukier być cieńsze lub grubsze. Powinien być wystarczająco płynny, aby łatwo pokryć, ale wystarczająco gruby, aby nie kapać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Lukier
Woda
10
Wybierz swój stojak na ciasto lub płytkę i wyciąć 4 paski pergaminu do pieczenia, aby utworzyć kwadrat i usiąść 1 z ciast, najwyżej (tj. lekko kopułą) bokiem w dół.
11
Łyżkę około 1/3 lukru na środek ciasta-połowę i rozprowadzić nożem lub łopatką, aż pokrywa się go równomiernie. Ułożyć drugie ciasto na wierzchu, normalnie do góry, delikatnie naciskając na kanapkę 2 razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Nóż
12
Łyżka kolejny 1/3 lukier na wierzchu ciasta i rozprzestrzeniać go w sposób zawiły, teksturowane (choć można przejść do gładkiego wykończenia, jeśli wolisz, i mieć cierpliwość).
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Rozłóż boki ciasta polewą i pozostaw kilka minut do Ustawienia, a następnie ostrożnie odciągnij papierowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Lukier
14
Uwielbiam docinać do tego cukrowe bratki i musisz przyznać, że wyglądają czarująco, ale naprawdę nie ma potrzeby robić z tego wyprawy na zakupy. Wszystko, a właściwie nic, nie da rady.