Staromodne ciasto czekoladowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj staromodne ciasto czekoladowe. Z tego przepisu składa się 9 porcji zawierających 341 kalorii, 4 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup kakao do pieczenia, tłuszcz piekarski, ziemniaki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Wypróbuj staromodne ciasto czekoladowe, staromodne ciasto czekoladowe i staromodne ciasto czekoladowe, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj śmietankę z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj puree ziemniaczane i wanilię.
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 9-calowej. kwadratowa forma do pieczenia; posypać orzechami włoskimi.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Całkowicie ostudzić. Posyp cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.