Staromodne ciasto czekoladowe

Staromodne ciasto czekoladowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj staromodne ciasto czekoladowe. Z tego przepisu składa się 9 porcji zawierających 341 kalorii, 4 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup kakao do pieczenia, tłuszcz piekarski, ziemniaki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Wypróbuj staromodne ciasto czekoladowe, staromodne ciasto czekoladowe i staromodne ciasto czekoladowe, aby znaleźć podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużej misce utrzyj śmietankę z cukrem na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj puree ziemniaczane i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 9-calowej. kwadratowa forma do pieczenia; posypać orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Całkowicie ostudzić. Posyp cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn