Skordalla Z Ciecierzycą
Skordalla z Ciecierzycą to wegetariański przepis lakto ovo na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 714 kalorii , 26 g białka i 34 g tłuszczu . Za 1,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, natkę pietruszki, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako danie główne. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona ciecierzyca Harissa z delikatną dynią i ciecierzycą , Ciecierzyca ze szpinakiem i Pikantna ciecierzyca .
Instrukcje
W misce moczymy chleb w mleku przez 30 minut. Odciśnij nadmiar mleka z chleba (zachowaj mleko) i włóż chleb do blendera razem z czosnkiem, sokiem i skórką z cytryny, migdałami, oliwą z oliwek i solą. Zmiksuj na gładką masę, dodając tyle mleka, aby uzyskać konsystencję hummusu.
Wymieszać z ciecierzycą i natką pietruszki.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych szefów kuchni i został zmniejszony w porównaniu z przepisem zbiorczym dostarczonym przez restaurację. Szefowie kuchni Food Network Kitchens nie testowali tego przepisu we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy składać żadnych deklaracji co do wyników.