Staromodne Ciasteczka Melasowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Staromodne ciasteczka z melasą. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 95 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 72. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz melasę, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Old Fashioned Apple Melasses Cookies, Old Fashioned Melasa Marszczy, oraz Piernik staroświecki z melasą bita śmietana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 1 1/2 szklanki cukru granulowanego, skrócenie, melasa i jajka, aż dobrze wymieszane. W małej misce rozpuścić sodę oczyszczoną w wodzie; wymieszać z mieszaniną melasy. Wymieszaj pozostałe składniki ciastek, aż do dobrze wymieszanego. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko nasmaruj blachę ciasteczkową. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto o grubości 1/4 cala.
Pokroić mąką 2 3/4-calowy okrągły nóż (lub pokroić czystą puszkę z obiema końcami, na przykład prostokątną puszkę z mięsem wieprzowym).
Umieścić około 2 cale od siebie na arkuszu cookie.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W rondlu 2-ćwiartkowym posypać zimną wodą żelatynę, aby zmiękła; wymieszać 1 szklankę granulowanego cukru.
Podgrzać do toczącego się wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić odkryte 10 minut. W dużej misce, umieścić cukier puder i gorącej mieszaniny żelatyny. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 2 minut lub do spienienia.
Dodaj wanilię, proszek do pieczenia i sól; beat na dużej prędkości 12 do 15 minut lub aż miękkie szczyty tworzą. Mrożone DNA ciastek z lukrem.
Odstawić, aż lukier wyschnie, 2 do 3 godzin, przed przechowywaniem.