Stalowe Risotto owsiane z dyni i pieczarkami

Stalowe Risotto owsiane z dyni i pieczarkami
Stalowe Risotto owsiane z dyni i pieczarkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.35 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, szałwii, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto Z Dyni Faszerowane Pieczarki, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować squash, połączyć squash, oliwa z oliwek, 1/2 łyżeczki szałwii, 1/4 łyżeczki soli, i szczypta pieprzu w galaretce roll patelni; wrzucić dobrze do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do miękkości i zaczyna brązowieć, mieszając co 7 minut. Odstawić; ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Aby przygotować risotto, przynieś 1 1/2 szklanki wody i bulionu na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj). Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podgrzać średnio smażoną patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół lub do złotego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Dodaj owies; gotuj 3 minuty lub aż owies stanie się pachnący i zacznie brązowieć, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
8
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do momentu, aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu; gotować 4 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
9
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
10
Wyjąć risotto z ognia; wymieszać w 1/2 szklanki sera, 2 łyżeczki szałwii i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
11
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać grzyby i 1/2 łyżeczki soli; smażyć 3 minuty lub do miękkości i zaczyna brązowieć. Wymieszać w squasha; gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
13
Łyżka około 2/3 szklanki risotto do każdej z 6 misek; top każdej porcji z 1/2 szklanki mieszanki grzybowej, 2 łyżeczki sera, i grubo zmielony pieprz, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
GrzybyGrzyby
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn