Spirale z szynki i ciasteczek
Biscuit Ham Spirals wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 220 kalorii , 9 g białka i 18 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, musztardę, jajko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Podobne przepisy obejmują Asparagus & Ham Spirals , Viennese Biscuit i Black Eyed Peas With Ham Hocks .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Dodaj tłuszcz, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubych okruchów.
Wymieszaj jajko z mlekiem; wmieszaj do mieszanki kruszonkowej, aż będzie wilgotna. Przełóż na posypaną mąką powierzchnię; zagniataj 12 razy.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 na 10 cali.
Wymieszaj składniki nadzienia i rozprowadź je na cieście, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego boku; zlepić brzegi, aby je uszczelnić.
Pokroić na plasterki o grubości 2,5 cm.
Połóż przekrojoną stroną do dołu na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 15–18 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Tymczasem w małym rondelku rozpuść masło. Wymieszaj mąkę, sól i biały pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać ser i mieszać, aż się rozpuści.
Podawać z plastrami szynki.