Babeczki Bananowo-Cynamonowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj babeczek bananowo-cynamonowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sody oczyszczonej, zmielony cynamon, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Babeczki bananowo-cynamonowe, Babeczki Bananowe Cynamonowe, oraz Muffinki bananowe z cynamonem Streusel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Smaruj dno tylko 12 regularnych kubków muffin ze skracaniem lub sprayem lub linią z papierowymi kubkami do pieczenia.
W średniej misce ubić 2/3 szklanki cukru, oleju i jaj trzepaczką. Wymieszać z bananami i wanilią. Wymieszaj pozostałe składniki muffinek tylko do zwilżenia. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 17 do 21 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Natychmiast wyjąć z patelni do regału chłodzącego.
W małej misce wymieszać 1/4 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu. Wierzch muffinek zanurzyć w roztopionym maśle, a następnie w cynamonie-cukrze.