Spicy Crab Boil BBQ Chicken with Cajun barbeque Sauce
Przepis Spicy Crab Boil BBQ Chicken z sosem Barbeque Cajun jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, kurczaki, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Barbeque Cajun Spatchcock Chicken, Pikantny Cajun Crab Rangoon, oraz Pikantna zupa Krabowo-warzywna Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku, doprowadzić 1 galon wody i 1/4 szklanki zielonej cebuli do wrzenia.
Dodaj gotować kraba, wymieszać i zmniejszyć ogień do powolnego wrzenia lub gotować na wolnym ogniu.
Dodaj wszystkie kawałki kurczaka i nadal gotować na wolnym ogniu przez 8 do 10 minut. Wyłączyć ogień i pozostawić kurczaka moczyć przez 5 do 15 minut.
Umieść kurczaka na dużej tacy. Doprawić lekką powłoką czosnku w proszku, do smaku, natką pietruszki i wcierać w mięso.
Wszystkie kawałki kurczaka ułożyć na grillu. Kurczak z obfitymi porcjami sosu, powtórz w razie potrzeby. Grilluj, aż skóra kurczaka będzie chrupiąca.
To danie jest pyszne, jeśli masz ochotę na czerwoną paprykę i coś zimnego do picia w pobliżu. Jeśli jednak nie jesteś fanem pieprznych potraw, nie sugerowałbym tego dania na twój stół.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Forjas del Salnes Leiranan Albarino z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Forjas del Salnes Leirana Albarino]()
Forjas del Salnes Leirana Albarino
Blady, zielonkawożółty. Jasny i Ostro skupiony na nosie, ukazujący intensywne zapachy cytryny, wiciokrzewu, chininy i minerałów, wraz z nutą imbiru w tle. Wytrawny, napięty i lekki na stopach, oferujący intensywne, mineralne smaki owoców cytrusowych i sadowniczych, które nie wykazują nadwagi. Zamyka się na pikantnej nucie, wykazując silną, kwiatową trwałość.