Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj przyprawionego kurczaka Mandarynkowo-pomarańczowego. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 11g tłuszczu i w sumie 447 kalorii. Za $2.12 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką połówki piersi z kurczaka, masło, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Cynamonowe naleśniki Paleo z kompotem Mandarynkowo-pomarańczowym i pistacjami, Sałatka z kurczaka mandarynkowo-pomarańczowego z kremowym pomarańczowym dressingiem jogurtowym waniliowym, oraz Kurczak Mandarynkowo-Pomarańczowy.
Instrukcje
1
Spłaszcz kurczaka do 1/2 cala. grubość. W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, sól, cynamon, goździki i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Cały Kurczak
Goździki
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Dodaj kurczaka po jednym kawałku i potrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Gruby Czerwony Cukier
3
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj kurczaka na oleju i maśle przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż soki będą klarowne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
W małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, brązowy cukier i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Brązowy Cukier
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Usuń kurczaka i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
6
Dodaj mieszankę soku pomarańczowego na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.