Kurczak Morelowy
Kurczak morelowy to bezglutenowe danie główne. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 36g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1453 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz rozmaryn, piersi kurczaka, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Morelowe bułeczki pekan z morelowym masłem miodowym, Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, oraz Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen.
Instrukcje
Marynować morele: w dużej misce, wymieszać morele, cukier i ocet razem. Lit siedzieć podczas brąz kurczaka w następnym kroku.
Brąz kurczaka w maśle i oliwie z oliwek: na dużej patelni podsmażyć na średnim ogniu, podgrzać 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy z oliwek do gorąca.
Pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, brązuj kawałki kurczaka z każdej strony. Jak kurczak gotuje, posypać solą. Gdy kurczak jest rumiany, wyjąć kawałki z patelni do miski i odstawić.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni i podsmażyć cebulę, aż zaczną brązowieć.
Gdy cebula gotuje i uwalnia wilgoć, użyj płaskiej łopatki lub drewnianej łyżki, aby zeskrobać rumiane kawałki kurczaka (zwane fond) z dna patelni. Jeśli patelnia wyschnie, dodaj wodę, łyżkę na raz, aby pomóc uwolnić cebulę z dna patelni.
Dodaj rosół z kurczaka: gdy cebula trochę rumiane, dodać rosół z kurczaka i obniżyć ogień do średniej.
Przecier moreli: odstawić 1 2/3 szklanki moreli do gotowego dania. W blenderze przecier Pozostałe morele wraz z sokiem, który uwolnili.
Przecieru wlać na patelnię z bulionem i cebulą.
Sos gotować na wolnym ogniu: do sosu wymieszać cynamon, rozmaryn i Tabasco. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, następnie obniżyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 10-20 minut, lub aż sos lekko zgęstnieje. Smak i dodać czarny pieprz do smaku i dodać więcej soli i Tabasco w razie potrzeby.
Zakończ danie: tuż przed podaniem dodaj kurczaka i zarezerwowane kawałki moreli na patelnię. Dusić delikatnie przez 5 minut, lub aż sos będzie gorący i kurczak jest gotowane przez.
Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z ryżem lub makaronem jajecznym