Speculoos-Lody Stroopwafel
Speculoos-lody Stroopwafel to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 64 centów za porcję. 789 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, płatki anyżu gwiazdkowego, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W zakrzywionym rondlu lub dużej misce ubij razem żółtka, speculoos, cukier i około 1 szklanki pół na pół, aż utworzy się gładka pasta.
Dodać pozostałe składniki i ubić na gładką masę.
Krem gotować na średnim małym ogniu, ubijając bardzo często, aż zgęstnieje, aby pokryć tylną część łyżki, ale przesunięty palec pozostawia czystą linię.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i schłodzić przez noc. Przechowywać posiekany stroopwafel schłodzony w zamrażarce.
Następnego dnia ubijaj lody zgodnie z instrukcjami producenta. W ostatniej chwili ubijania powoli dodawać kawałki stroopwafel.
Podawać natychmiast jako miękki służyć lub pozostawić firmy w zamrażarce na 2 do 3 godzin.