Spareribs, Koreański Styl

Spareribs, Koreański Styl
Żeberka, Koreański Styl może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka nasion sezamu, imbir wielkości niklu, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, Żeberka w stylu Memphis, oraz Spareribs Z Miodem, Po Irlandzku.

Instrukcje

1
Umieść dużą patelnię, która może pomieścić żebra w jednej warstwie na dużym ogniu i dodać żebra i 1/2 szklanka wody. Gotować, obracając żebra od czasu do czasu, aż płyn odparuje, następnie zmniejszyć ogień do średniego i brązowo żebra we własnym tłuszczu, obracając od czasu do czasu, przez około 5 minut. Tymczasem, toast nasiona sezamu, umieszczając je w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż lekko brązowy i zaczynają pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
TostyTosty
WodaWoda
żeberkażeberka
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i połowę nasion sezamu i wymieszać; gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CzosnekCzosnek
3
Dodaj cukier, imbir, sos sojowy, połowę oleju sezamowego i kolejną 1/4 szklanki wody; włącz ciepło do średnio wysokiego i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż ciecz będzie gęsta i ciemna. Jeśli żebra są delikatne w tym momencie, są gotowe. Jeśli nie, dodaj kolejną 1/4 szklanki wody i powtórz proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
żeberkażeberka
4
Dodać sól i pieprz do smaku i pozostałe nasiona sezamu i olej sezamowy. Raz wymieszać, posypać cebulką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Zielona CebulaZielona Cebula
5
Smak
6
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
7
Mark Bittman jest autorem hitu Best Recipes in the World (Broadway, 200
8
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn