Spareribs, Koreański Styl
Żeberka, Koreański Styl może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka nasion sezamu, imbir wielkości niklu, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, Żeberka w stylu Memphis, oraz Spareribs Z Miodem, Po Irlandzku.
Instrukcje
Umieść dużą patelnię, która może pomieścić żebra w jednej warstwie na dużym ogniu i dodać żebra i 1/2 szklanka wody. Gotować, obracając żebra od czasu do czasu, aż płyn odparuje, następnie zmniejszyć ogień do średniego i brązowo żebra we własnym tłuszczu, obracając od czasu do czasu, przez około 5 minut. Tymczasem, toast nasiona sezamu, umieszczając je w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż lekko brązowy i zaczynają pop.
Dodać czosnek i połowę nasion sezamu i wymieszać; gotować przez 30 sekund.
Dodaj cukier, imbir, sos sojowy, połowę oleju sezamowego i kolejną 1/4 szklanki wody; włącz ciepło do średnio wysokiego i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż ciecz będzie gęsta i ciemna. Jeśli żebra są delikatne w tym momencie, są gotowe. Jeśli nie, dodaj kolejną 1/4 szklanki wody i powtórz proces.
Dodać sól i pieprz do smaku i pozostałe nasiona sezamu i olej sezamowy. Raz wymieszać, posypać cebulką i podawać.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Mark Bittman jest autorem hitu Best Recipes in the World (Broadway, 200
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!