Spareribs, Koreański Styl
Żeberka, Koreański Styl może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka nasion sezamu, imbir wielkości niklu, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, Żeberka w stylu Memphis, oraz Spareribs Z Miodem, Po Irlandzku.
Instrukcje
Umieść dużą patelnię, która może pomieścić żebra w jednej warstwie na dużym ogniu i dodać żebra i 1/2 szklanka wody. Gotować, obracając żebra od czasu do czasu, aż płyn odparuje, następnie zmniejszyć ogień do średniego i brązowo żebra we własnym tłuszczu, obracając od czasu do czasu, przez około 5 minut. Tymczasem, toast nasiona sezamu, umieszczając je w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż lekko brązowy i zaczynają pop.
Dodać czosnek i połowę nasion sezamu i wymieszać; gotować przez 30 sekund.
Dodaj cukier, imbir, sos sojowy, połowę oleju sezamowego i kolejną 1/4 szklanki wody; włącz ciepło do średnio wysokiego i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż ciecz będzie gęsta i ciemna. Jeśli żebra są delikatne w tym momencie, są gotowe. Jeśli nie, dodaj kolejną 1/4 szklanki wody i powtórz proces.
Dodać sól i pieprz do smaku i pozostałe nasiona sezamu i olej sezamowy. Raz wymieszać, posypać cebulką i podawać.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Mark Bittman jest autorem hitu Best Recipes in the World (Broadway, 200
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!