Spareribs, Koreański Styl

Spareribs, Koreański Styl
Żeberka, Koreański Styl może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka nasion sezamu, imbir wielkości niklu, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Char - grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z grilla i Rękodzieło Koreańskie mięso Giveaway, Żeberka w stylu Memphis, oraz Spareribs Z Miodem, Po Irlandzku.

Instrukcje

1
Umieść dużą patelnię, która może pomieścić żebra w jednej warstwie na dużym ogniu i dodać żebra i 1/2 szklanka wody. Gotować, obracając żebra od czasu do czasu, aż płyn odparuje, następnie zmniejszyć ogień do średniego i brązowo żebra we własnym tłuszczu, obracając od czasu do czasu, przez około 5 minut. Tymczasem, toast nasiona sezamu, umieszczając je w małej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż lekko brązowy i zaczynają pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
TostyTosty
WodaWoda
żeberkażeberka
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i połowę nasion sezamu i wymieszać; gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CzosnekCzosnek
3
Dodaj cukier, imbir, sos sojowy, połowę oleju sezamowego i kolejną 1/4 szklanki wody; włącz ciepło do średnio wysokiego i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż ciecz będzie gęsta i ciemna. Jeśli żebra są delikatne w tym momencie, są gotowe. Jeśli nie, dodaj kolejną 1/4 szklanki wody i powtórz proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
żeberkażeberka
4
Dodać sól i pieprz do smaku i pozostałe nasiona sezamu i olej sezamowy. Raz wymieszać, posypać cebulką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Zielona CebulaZielona Cebula
5
Smak
6
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
7
Mark Bittman jest autorem hitu Best Recipes in the World (Broadway, 200
8
i klasyczny bestseller jak gotować wszystko, który sprzedał ponad milion kopii. Jest również współautorem, wraz z Jean-Georgesem Vongerichtenem, "Simple to Spectacular" i "Jean-Georges: gotowanie w domu z czterogwiazdkowym szefem kuchni". Pan Bittman jest płodnym pisarzem, często występuje w radiu i telewizji, i jest gospodarzem najlepszych przepisów na świecie, 13-częściowy serial w telewizji publicznej. Mieszka w Nowym Jorku i Connecticut.

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn