Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym

Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym
Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 465 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ocet jabłkowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki i chrupiące sajgonki warzywne ze słodko-kwaśnym sosem Chili, Resztki indyczych sajgonek z żurawinowym sosem słodko-kwaśnym, oraz Tandoori krewetkowe sajgonki z sosem ananasowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu słodko-kwaśnego: połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połącz sok ananasowy, ocet, sos sojowy, brązowy cukier, imbir, czosnek i płatki czerwonej papryki w małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej do rondla, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
SOS wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem. Sos będzie nadal gęstnieć nieco bardziej, jak ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4
Na wiosnę
5
Rolki: pokroić Spam na 6 równych kawałków o grubości około 1/2 cala każdy, a następnie przeciąć każdy kawałek na pół, aby uzyskać 12 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
SpamSpam
6
Obrać i rdzeń ananasa i pokroić ananasa, aby uzyskać 12 równych kawałków, z których każdy jest mniej więcej tego samego rozmiaru co plastry spamu (około 1/2 cala grubości, 1/2 cala szerokości, 4 cale długości). Będziesz potrzebował tylko około połowy kawałków ananasa. Drugą połowę zarezerwować do podania z sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
SpamSpam
7
Jedną stronę plasterków ananasa zanurzyć w prażonym sezamie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Umieść 1 sajgonki na czystej, suchej powierzchni roboczej, tak aby jeden róg owijki był skierowany na Ciebie (umieszczony jak diament, a nie kwadrat).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
9
Umieść kawałek spamu, kawałek ananasa pokrytego sezamem i część pokrojonej zielonej cebuli tuż pod środkiem diamentu, najbliżej rogu wskazującego na Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
SpamSpam
10
Weź najbliższy róg i zwiń go i nad nadzieniem, aż pozostanie połowa opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Złóż lewy i prawy róg owijki nad wypełnieniem. Używając palców lub pędzla do ciasta, skrop brzegi opakowania wodą, a następnie kontynuuj toczenie sajgonki w kierunku ostatniego rogu u góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
12
Umieść gotową sajgonki na bok, pod wilgotnym ręcznikiem i kontynuuj zwijanie reszty sajgonek, aż całe nadzienie zostanie użyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej ciężkiej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż osiągnie temperaturę 177° na termometrze do głębokiego smażenia lub natychmiastowego odczytu. Sajgonki smażyć partiami po cztery, od czasu do czasu obracając, aż będą złote i chrupiące, w sumie od 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
15
Przełóż smażone sajgonki na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
16
Podawać natychmiast z sosem słodko-kwaśnym i dodatkowymi patyczkami ananasowymi powlekanymi sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia16
Magazyn