Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym

Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym
Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 465 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ocet jabłkowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki i chrupiące sajgonki warzywne ze słodko-kwaśnym sosem Chili, Resztki indyczych sajgonek z żurawinowym sosem słodko-kwaśnym, oraz Tandoori krewetkowe sajgonki z sosem ananasowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu słodko-kwaśnego: połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz sok ananasowy, ocet, sos sojowy, brązowy cukier, imbir, czosnek i płatki czerwonej papryki w małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej do rondla, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
RamięRamię
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
SOS wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem. Sos będzie nadal gęstnieć nieco bardziej, jak ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Na wiosnę
5
Rolki: pokroić Spam na 6 równych kawałków o grubości około 1/2 cala każdy, a następnie przeciąć każdy kawałek na pół, aby uzyskać 12 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
SpamSpam
6
Obrać i rdzeń ananasa i pokroić ananasa, aby uzyskać 12 równych kawałków, z których każdy jest mniej więcej tego samego rozmiaru co plastry spamu (około 1/2 cala grubości, 1/2 cala szerokości, 4 cale długości). Będziesz potrzebował tylko około połowy kawałków ananasa. Drugą połowę zarezerwować do podania z sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
SpamSpam
7
Jedną stronę plasterków ananasa zanurzyć w prażonym sezamie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Umieść 1 sajgonki na czystej, suchej powierzchni roboczej, tak aby jeden róg owijki był skierowany na Ciebie (umieszczony jak diament, a nie kwadrat).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
9
Umieść kawałek spamu, kawałek ananasa pokrytego sezamem i część pokrojonej zielonej cebuli tuż pod środkiem diamentu, najbliżej rogu wskazującego na Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
SpamSpam
10
Weź najbliższy róg i zwiń go i nad nadzieniem, aż pozostanie połowa opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Złóż lewy i prawy róg owijki nad wypełnieniem. Używając palców lub pędzla do ciasta, skrop brzegi opakowania wodą, a następnie kontynuuj toczenie sajgonki w kierunku ostatniego rogu u góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
12
Umieść gotową sajgonki na bok, pod wilgotnym ręcznikiem i kontynuuj zwijanie reszty sajgonek, aż całe nadzienie zostanie użyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej ciężkiej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż osiągnie temperaturę 177° na termometrze do głębokiego smażenia lub natychmiastowego odczytu. Sajgonki smażyć partiami po cztery, od czasu do czasu obracając, aż będą złote i chrupiące, w sumie od 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
15
Przełóż smażone sajgonki na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
16
Podawać natychmiast z sosem słodko-kwaśnym i dodatkowymi patyczkami ananasowymi powlekanymi sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do DekoracjiPosiekane świeże Liście Kolendry (około 1 Uncji Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek) Plus Około 6 Gałązek Do Dekoracji
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia16
Magazyn