Spaghettini z pikantną Escarole i Pecorino Romano
Spaghettini z pikantną Escarole i Pecorino Romano to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 503 kalorie, 21g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, eskarole, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ciecierzyca Z Cytryną I Pecorino Romano, Popcorn z Pecorino Romano i boczkiem, oraz Potłuczone ziemniaki z Pecorino Romano Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj anchois i suszone pokruszony czerwony pieprz; wymieszać 1 minutę.
Dodać czosnek; wymieszać 30 sekund. Zamieszaj w escarole.
Dodaj 1 szklankę wody, przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż escarole będzie miękka, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
Dodaj makaron do mieszaniny escarole i wymieszać na małym ogniu do połączenia, dodając płyn do gotowania przez łyżki stołowe, aby w razie potrzeby zwilżyć. Wymieszać pozostałe 2 łyżki oleju. Makaron podzielić na płytkie miseczki, posypać serem i podawać.