Spaghettini z cebulą, szalotkami i czosnkiem
Spaghettini z cebulą, szalotkami i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 520 kalorii, 21g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka soli, Spaghettini, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Spaghettini z oliwą i czosnkiem, Spaghettini z czosnkiem i cytryną, oraz Spaghettini Z Czosnkiem I Suszonym Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową.
Wylać wszystko oprócz 3 łyżek tłuszczu z boczku lub, jeśli nie masz 3 łyżek, dodać wystarczającą ilość oliwy, aby uzupełnić ilość.
Umieść patelnię na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i 1/4 łyżeczki soli. Gotować pod przykryciem przez 5 minut.
Odkryć patelnię i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty, 10 do 15 minut. Wymieszać w Cebulki szalotki i czosnek; gotować 2 minuty dłużej, mieszając od czasu do czasu.
Dodać bulion i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
W międzyczasie, w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować spaghettini aż do prawie końca, około 9 minut.
Spaghettini odsączyć i dodać do gotującego się bulionu. Gotować, aż makaron jest po prostu zrobić, o 3 protokół. Wymieszać z parmezanem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Wrzucić z boczkiem i zieleniną scallion.
Zalecenie dotyczące wina: w tym sosie nie ma pomidorów, ale nadal będziesz chciał czerwonego wina-bogaty parmezan potrzebuje tanin, aby zapewnić równowagę. Wybierz podstawową (Nie Riserva) Chianti i ciesz się jej jasnymi, lekko gorzkimi smakami wiśni i ziemi.
Uwagi: szalotki, znane również jako zielona cebula, są zasadniczo ziołem i warzywem w jednym. Cebulki mogą być używane jak zwykła cebula, podczas gdy zielone wierzchołki sprawiają, że wielki smak i dekoracji. W rzeczywistości posiekane Topy mogą być używane jako substytut szczypiorku.