Spaghettini alla Chitarra z Bottarganem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz marchewkę, cebulę, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonały spoonacular wynik 90%. Spróbuj Spaghetti Alla Chitarra Con Pomodoro, Spaghetti alla Chitarra z jagnięciną i słodką papryką RagÃ1, oraz Makaron z wiosennymi warzywami (spaghetti Alla Chitarra Con Verdure dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
W zimnej 12 do 14-calowej patelni saute, połączyć oliwę z oliwek, chile, i czosnek i powoli pocić na średnim ogniu, aż czosnek jest miękki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać suszone na słońcu pomidory, pietruszkę, sos pomidorowy i 1 szklankę płynu do gotowania makaronu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
Ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania, do miękkości jeszcze al dente, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5
Odcedzić makaron i dodać go do mieszanki pomidorowej. Wrzucić na dużym ogniu przez 1 minutę. Makaron podzielić równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miseczki. Bottarga zetrzeć na każdej misce jak kurz z serem, posypać bułką tartą i od razu podawać z posypką płatków chili i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bottarga
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
7
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.