Spaghettini alla Chitarra z Bottarganem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz marchewkę, cebulę, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonały spoonacular wynik 90%. Spróbuj Spaghetti Alla Chitarra Con Pomodoro, Spaghetti alla Chitarra z jagnięciną i słodką papryką RagÃ1, oraz Makaron z wiosennymi warzywami (spaghetti Alla Chitarra Con Verdure dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
W zimnej 12 do 14-calowej patelni saute, połączyć oliwę z oliwek, chile, i czosnek i powoli pocić na średnim ogniu, aż czosnek jest miękki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać suszone na słońcu pomidory, pietruszkę, sos pomidorowy i 1 szklankę płynu do gotowania makaronu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4
Ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania, do miękkości jeszcze al dente, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5
Odcedzić makaron i dodać go do mieszanki pomidorowej. Wrzucić na dużym ogniu przez 1 minutę. Makaron podzielić równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miseczki. Bottarga zetrzeć na każdej misce jak kurz z serem, posypać bułką tartą i od razu podawać z posypką płatków chili i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Bottarga
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek