Spaghetti z ricottą i Radicchio
Spaghetti z Ricottanem i Radicchio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 770 kalorii. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, mleko ricotta, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Spaghetti Z Radicchio I Ricottą, Spaghetti Z Radicchio, Ricottą I Bułką Tartą, oraz Balsamiczny-marynowany Radicchio ze świeżą ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać około 1 łyżka oliwy z oliwek w średniej wielkości patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, ale jeszcze nie rumiane, o 2 protokół.
Dodać bułkę tartą i gotować, często mieszając. Powinny stać się złote w ciągu około 4 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj pietruszkę. Nadal mieszać, aż patelnia nieco ostygnie. Odstawić.Przynieś duży garnek z wodą, aby zagotować na dużym ogniu.
Dodać makaron do garnka, wymieszać kilka razy, aby uniknąć sklejenia i gotować aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując około 1 szklanki wody z makaronu do sosu.
Do garnka włożyć spaghetti i wodę z makaronu, dodając ricottę i pozostałą oliwę z oliwek. Dobrze wymieszać, aby pokryć wszystkie makaron.
Dodać wstążki radicchio i około 25% bułki tartej. Smak i doprawić więcej soli w razie potrzeby i dużo czarnego pieprzu. Spaghetti wymieszać i wyłożyć na półmisek, polać pozostałą bułką tartą i dużą mżawką oliwy z oliwek.
Podawać na ciepło, mijając parmezan przy stole.