Spaghetti z klopsikami
Spaghetti z klopsikami może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 501 kalorii. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka cukru, mielonej wołowiny, sezonowanej bułki tartej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 61%. Podobne przepisy obejmują klopsiki z kurczaka do spaghetti i klopsików, najlepsze spaghetti 'n' klopsiki oraz spaghetti i klopsiki.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz pierwsze dziewięć składników. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie umieść chleb i mleko w dużej misce; odstawić na 5 minut.
Dodać bułkę tartą, jajko, sól, oregano i pieprz. Rozdrobnij mieloną wołowinę, cielęcinę i wieprzowinę na mieszance; Dobrze wymieszać. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki.
Na dużej patelni smaż klopsiki na oleju, aż termometr wskaże 160°.
Dodaj do sosu. Na tej samej patelni usmaż kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. Wmieszać do sosu. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20-30 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Chianti, Nero D Avola, Sangiovese
Chianti, Nero D Avola i Sangiovese to moje ulubione dania ze spaghetti i klopsików. Wszystkie te włoskie wina czerwone mają wystarczającą kwasowość, aby idealnie pasować do sosu pomidorowego w tym klasycznym włosko-amerykańskim daniu. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.