Spaghetti z karczochami i pancettą
Spaghetti z karczochami i pancettą wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 15g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz ser parmigiano-reggiano, cytrynę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spaghetti z czosnkiem, cebulą i pancettą: Spaghetti alla Gricia, Karczochy Nadziewane Pancettanem i pietruszką, oraz Penne z karczochami, pancettą i tymiankiem.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę wodą. Wyciśnij sok z połówek cytryny, a następnie dodaj połówki cytryny do wody. Pracując z 1 karczochem na raz, odklej ciemnozielone zewnętrzne liście.
Odciąć górną czwartą część karczocha; obrać i przyciąć łodygę. Pokrój karczoch wzdłuż grubości 1/8 cala i wrzuć do wody cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Dodać cebulę, czosnek i lardo i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 10 protokół.
Odcedzić karczochy; wyrzucić cytrynę.
Dodać karczochy do rondla, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Dodać białe wino, przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem, w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować spaghetti aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Dodać makaron i zastrzeżone wody do gotowania karczochów i wrzucić na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia, wymieszać 1/4 szklanki sera i doprawić solą i pieprzem.
Podawać makaron, przekazując więcej startego sera na stole.