Spaghetti z anchois i bułką tartą (Spaghetti con Acciughe e Mollica)
Spaghetti z anchois i bułką tartą (Spaghetti con Acciughe e Mollica) to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz bułkę tartą, Sol pakowane anchois, pietruszka z płaskim liściem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti z bułką tartą i anchois, Spaghetti z anchois, oliwkami i bułką tostową, oraz Spaghetti z czosnkowymi tostami i anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz sardeli pakowanych w sól, spłucz je pod zimną wodą. Palcami otwórz je wzdłuż pleców i podnieś kręgosłup, aby uzyskać 2 filety. Filety opłukać ponownie, aby usunąć drobne kości; osuszyć na papierowych ręcznikach. Jeśli używasz filetów anchois w oliwie z oliwek, wyciągnij ze słoika lub puszki, pozostawiając olej (nie ma potrzeby płukania filetów zapakowanych w olej). Drobno posiekać 6 filetów; odstawić.
Pozostałe 6 filetów pokroić na 4 lub 5 sztuk Każdy; odstawić na bok.
W 8-qt. pot, przynieś 5 qts. dobrze osolona woda do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do miękkości kęsa, o 10 protokół.
W międzyczasie, umieścić oliwę z oliwek, czosnek, drobno posiekane anchois, i chiles w głębokim 12-in. patelnia (z co najmniej 2-w. boki) lub szeroki garnek i gotować na małym ogniu, mieszając, aż sardele rozpuścić. Wymieszać natkę pietruszki i pozostałe anchois; wyłączyć ogień.
Gdy makaron jest prawie gotowy, odstawić 1 szklankę wody do gotowania, następnie odsączyć makaron i przenieść na patelnię z sosem anchois. Wrzucić szybko, aż wszystkie pasma są dobrze pokryte.
Dodaj trochę wody do gotowania, jeśli makaron wydaje się suchy. Odstawić 2 łyżki. bułkę tartą, następnie dodać resztę do makaronu i ponownie wrzucić.
Makaron podzielić na 8 ciepłych miseczek i posypać każdą porcję odrobiną zarezerwowanej bułki tartej.