Spaghetti z 5-minutowym sosem pomidorowym
Spaghetti z 5-minutowym sosem pomidorowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 806 kalorii, 24g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, boczek, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), Makaron z 30-minutowym sosem Spaghetti i klopsikami #MeatballMasters, oraz 20 Minutowy Sos Pomidorowy.
Instrukcje
Pomidory zalać wrzącą wodą do przykrycia, pozostawić na 1 min, następnie odcedzić i zdjąć Skórki. Ćwiartkę i posiekać pomidory, a następnie posiekać miąższ.
Zagotować dużą patelnię osolonej wody, dodać spaghetti i wymieszać. Gotować na czas podany na opakowaniu.
W międzyczasie na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać boczek i smażyć, aż zacznie się chrupać.
Dodaj czosnek, pomidory, resztę oleju i pieprzu i soli, jeśli używasz.
Rozgrzać przez 1-2 min, aż tylko gotować.
Spaghetti odcedzić i dodać do patelni, rzucając w sosie, aż lekko pokryte. Podzielić na dwa ciepłe talerze zupy, pokruszyć na ser i rozsypać na zioła.
Podawać z chrupiącym chlebem i kieliszkiem czerwonego wina.