Spaghetti Squash z ricottą i Gremolatą
Spaghetti Squash z Ricottanem i Gremolatą może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 35 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pełnotłustej ricotty, skórki z cytryny, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Spaghetti Squash Gremolata, Spaghetti Squash z pomarańczową Gremolatą, oraz Letnie Squash Spaghetti Ciasto Ricotta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pokrój squasha na pół wzdłuż i zgarnij nasiona.
W dużym naczyniu do pieczenia umieścić wyciętą bokiem squash, skropić oliwą z oliwek i doprawić 1/4 łyżeczki. każda sól i pieprz. Naczynie przykryć folią.
Piec przez 45 do 60 minut lub do momentu, gdy mięso będzie miękkie po przekłuciu nożem. Odstawić do ostygnięcia, około 10 minut.
Zrobić gremolatę: skórkę cytrynową pokroić wzdłuż na cienkie zapałki, a następnie posiekać.
Dodać skórkę do miski z pietruszką, czosnkiem i 1/4 łyżeczki. każda sól i pieprz.
Za pomocą widelca zeskrobuj mięso ze squasha w długie pasma. Doprawić solą i pieprzem. (Powinieneś mieć około 3 1/2 szklanki.) Podzielić squash między 4 miski; top każda z 1/4 szklanki ricotta i około 1 łyżka. gremolata.
W razie potrzeby skropić oliwą z oliwek.