Spaghetti Squash Gratins z grubym sosem pomidorowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Spaghetti Squash Gratins z grubym sosem pomidorowym spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, oregano, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spaghetti z sosem pomidorowym, Spaghetti Z Sosem Pomidorowym, oraz Wegańskie spaghetti z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekłuć squasha widelcem.
Umieść squash na blasze do pieczenia; piec w 400 przez 1 godzinę lub do miękkości. Super.
Dynie przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona. Zeskrobać wnętrze squasha widelcem, aby usunąć spaghetti podobne nici, aby zmierzyć 4 filiżanki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, pokruszoną czerwoną paprykę, pomidory, oregano i gałązki tymianku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Wyrzucić gałązki oregano i tymianku.
Połącz pozostałe 1/2 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, parmezan i pozostałe składniki. Łyżka 1/2 szklanki squasha do każdego z 8 (8-uncji) ramekins. Łyżka sosu pomidorowego równomiernie na squasha; mieszaninę ricotta podzielić równomiernie między ramekins, rozłożenie na pokrycie.
Piec w 400 przez 50 minut lub do lekko rumiane.