Spaghetti i klopsiki

Spaghetti i klopsiki
Spaghetti i klopsiki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis daje 8 porcji z 680 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Za 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 687 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką jajka, bułkę tartą, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 91%. Ten wynik jest super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Klopsiki z kurczaka na Spaghetti i klopsiki, Najlepsze Spaghetti i klopsiki, oraz Spaghetti i klopsiki.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku klopsików: w dużej misce rękami wymieszaj wołowinę, wieprzowinę, parmezan, pietruszkę, bułkę tartą, wywar, sól, cayenne, jajka, czosnek i cebulę, aż równomiernie się połączą. Uważaj, aby nie przepracować mieszanki; nie chcesz zbytnio zagęszczać mięsa, bo klopsiki będą twarde. Nałóż trochę oleju na dłonie i uformuj luźno klopsiki wielkości piłki golfowej. Powinieneś mieć około 2
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Delikatnie dodaj klopsiki i dokładnie zrumień ze wszystkich stron; zajmie to około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Przełóż klopsiki na talerz i wstaw do lodówki, aż będziesz gotowy do ugotowania ich w sugo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
5
Do sosu: na tej samej patelni, na której gotowałeś klopsiki, podgrzej oliwę na średnim ogniu i dodaj seler, cebulę i marchewkę. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj czosnek i liście laurowe i gotuj, aż będą pachnące, 1 minutę. Odepchnij warzywa na bok i dodaj koncentrat pomidorowy, opiekając go na dnie patelni przez 1 minutę. Wymieszaj z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj pomidory, wywar z kurczaka i tymianek i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu bardzo delikatnie, częściowo pod przykryciem, aż będzie gęsty i znacznie zmniejszony, około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Ostrożnie dodawaj klopsiki, po kilka na raz, i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu bardzo delikatnie mieszając - nie łamią się! - do ugotowania, 40 minut. Wyrzuć liście laurowe i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
9
Dodaj większość bazylii i wymieszaj, zachowując trochę, aby posypać wierzch do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
10
W międzyczasie ugotuj spaghetti w garnku z osoloną wrzącą wodą do al dente, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Aby podać, włóż makaron do dużej miski. Natychmiast Chochla sos na wierzchu, a następnie klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Udekoruj posiekaną świeżą bazylią i świeżo startym parmezanem. Umieść pozostały sos i klopsiki w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa361 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża bułka tarta (z czerstwego chleba)świeża bułka tarta (z czerstwego chleba)794papryka habaneroposiekane pomidory San Marzanoposiekane pomidory San Marzano1łyżka czerwony ocet winnymarchewka posiekanamarchewka posiekana1warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane2larges(częściowo & )(częściowo & )15papryka habaneroświeże, płaskie liście pietruszki, posiekaneświeże, płaskie liście pietruszki, posiekane12papryka habaneroświeże liście bazylii, posiekaneświeże liście bazylii, posiekane2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany454papryka habanero(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)227papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak, preferowane domowe lub niskosodowe sklep kupionykurczak, preferowane domowe lub niskosodowe sklep kupiony3Średnia żółta cebula, posiekanakurczak, preferowane domowe lub niskosodowe sklep kupionykurczak, preferowane domowe lub niskosodowe sklep kupiony2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, plus więcej do formowania klopsikówoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, plus więcej do formowania klopsików50papryka habaneroświeżo starty parmezan, plus więcej do dekoracjiświeżo starty parmezan, plus więcej do dekoracji8trochę posiekanej cukiniiSólSól454papryka habaneroŚwieże liście mięty, pokrojone w cienkie plasterki, do dekoracjiŚwieże liście mięty, pokrojone w cienkie plasterki, do dekoracji2lub 3 gałązki świeżego tymianku, przewiązane sznurkiem bawełnianymlub 3 gałązki świeżego tymianku, przewiązane sznurkiem bawełnianym1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chianti, Nero D Avola, Sangiovese

Spaghetti i klopsiki naprawdę dobrze komponują się z Chianti, Nero D Avola i Sangiovese. Wszystkie te włoskie czerwone wina mają wystarczającą kwasowość, aby idealnie pasowały do sosu pomidorowego w tym klasycznym włosko-amerykańskim daniu. Taittinger Brut La Francaise (Magnum) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Ten szampan jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn