Southern Fried Fish and Hush Puppies
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc daj Southern smażone ryby i Hush szczenięta spróbować. Ta przystawka ma 220 kalorii, 10g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 36. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać snapper, olej z orzeszków ziemnych, pieprz mielony, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Szczenięta Southern Hush, Smażony Sum z Hush Puppies i sosem tatarskim, oraz Hush Puppies.
Instrukcje
Wlać olej na głębokość 1 1/2 cala w garnku lub holenderskim piekarniku.
Umieścić na średnim ogniu i podgrzać do 37
Umieść stojaki z drutu na blachach do pieczenia i odstaw je na bok.
Podczas gdy olej się nagrzewa, przygotuj powłokę dla ryb. W szerokiej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczkę soli, czarny pieprz i czerwony pieprz.
Przygotuj ciasto hush puppy.
Dobrze wymieszać jajko i maślankę w średniej wielkości misce. Wymieszać z mąki kukurydzianej, aż dobrze wymieszane. Wymieszać z cebulą.
W małej misce umieść pozostałą 1 łyżeczkę soli, proszku do pieczenia i sody oczyszczonej, a obie miseczki odstaw na bok podczas smażenia ryby.
Gdy olej osiągnie 375, zanurz każdą rybę lub filet w przyprawionej mące kukurydzianej, pokrywając ją, ale wytrząsając nadmiar. Ostrożnie opuść każdy kawałek do gorącego oleju. Napełnij garnek, ale nie tłocz go; olej powinien pęcherzykować wokół każdego kawałka ryby. Monitoruj dokładnie temperaturę, aby pozostała między 365 a 37
Smażyć rybę na złoty kolor, około 2 do 3 minut z każdej strony, w zależności od wielkości kawałków. Odstawić pozostałą mąkę kukurydzianą.
Usuń rybę z oleju w tej samej kolejności, w jakiej zanurzono kawałki, za pomocą sitka z siatki drucianej, szczypiec lub dowolnego narzędzia, które pozwoli Ci trzymać rybę nad garnkiem, aby nadmiar oleju mógł spuścić. Natychmiast umieść kawałki na stojaku z drutu i umieść w piekarniku, aby się ogrzać.
Kontynuuj smażenie, aż wszystkie ryby zostaną zrobione, zawsze czekając na powrót oleju do właściwej temperatury przed dodaniem kolejnych. Następnie przystąp do smażenia szczeniąt hush.
Do ciasta hush puppy dodać zarezerwowaną mieszaninę proszku do pieczenia i dobrze wymieszać. Następnie dodać resztki przyprawionej mąki kukurydzianej do ciasta, trochę na raz, aż ciasto jest wystarczająco grube, aby być łyżką. Zajmie to około 1/4 do 1/2 szklanki pozostałej mąki kukurydzianej.
Upewnij się, że olej powrócił do 375, a następnie wrzuć ciasto łyżeczkami do gorącego oleju, używając 2 łyżeczek: jednej do zgarnięcia ciasta, a drugiej do zeskrobania go do oleju. Smażyć szczenięta hush, aż staną się złote, około 3 minut, ponownie uważnie monitorując olej, a następnie umieścić na stojaku z drutu.
Prawdopodobnie nie będziesz musiał wkładać szczeniąt hush do piekarnika, aby pozostać ciepłym, ponieważ twoi goście będą je zbierać. Poza tym, pozostają ciepłe dość długo, a jest wiele do obejrzenia. Powtarzaj proces, aż całe ciasto zostanie usmażone.
Dekoruj klinami cytryny i gałązkami pietruszki, w razie potrzeby.
Podawać rybę i natychmiast uciszyć szczenięta.
Uwaga: mąka kukurydziana jest najlepszym mieleniem mączki kukurydzianej; w Luizjanie nazywa się " fish fry."Jeśli nie możesz go znaleźć, możesz zrobić własny, mieląc mąkę kukurydzianą w blenderze lub robocie kuchennym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.