South Indian Lime Rice
Przepis South Indian Lime Rice może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 15 minut. Ten przepis służy 8. Ta przystawka ma 93 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, indyjskie ogórki, Serrano chilis i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tomato Rice - South Indian, Lemon Rice-Nimmakaya Pulihora-Chitranna-South Indian s, oraz South Indian Adai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Olej ciepła lub ghee na patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj chillis szczeliny, cofnij się i mieszać przez kilka sekund, aż pachnące.
Dodać nasiona gorczycy, mieszać przez kilka sekund, aż pękną. Szybko po kolei dodaj soczewicę, żółty gram i prażone orzeszki ziemne. Mieszaj, aż soczewica zmieni kolor na jasnobrązowy, około 5 minut.
Dodaj liście curry. Mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj kurkumę w proszku, mieszaj przez kilka sekund, a następnie dodaj sok z limonki.
Dodać szczyptę soli, wymieszać wyłączyć ogień.
Dodaj biały ryż i złóż delikatnie, aby ryż był nienaruszony, aż wszystkie składniki zostaną włączone. Złóż cukier.
Podawać na gorąco z makiem i indyjskimi ogórkami.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner]()
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.