South African Beef Curry

South African Beef Curry
Przepis South African wołowina Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka chutney z mango, Chili Jalapeno, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bo-Kaap Cape Malay Curry - Południowoafrykańska Mieszanka Przypraw, Cape Malay Owoce morza Curry i RPA żywności Safari w restauracji Gold, oraz Afrykańskie Curry Z Wołowiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać wołowinę, osuszyć i pokroić w 1-calowe kawałki. W 5-do 6-quart patelni, połączyć wołowinę, cebulę i 1 szklankę wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć, włączyć ciepło do wysokiej, i mieszać często, aż płyn odparuje i mięso i cebula są lekko rumiane, 5 do 7 minut. Wyjąć łyżkę i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj do patelni curry, nasiona gorczycy, czosnek, i kurkuma; mieszać, aż przyprawy będą bardziej pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj bulion, pomidory, chili, i imbir; wymieszać, aby wolne rumiane kawałki. Powrót do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Umieść banana, chutney, kokos i ogórek sos jogurtowy każdy w osobnych małych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Chochla wołowina curry nad ryżem na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Dodaj banana, chutney, kokos, ogórek sos jogurtowy, i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina z rodziny Man Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Wina z rodziny Man Pinotage
Wina z rodziny Man Pinotage
Mieszanka 86% Pinotage, 12% Shiraz i 2% Viognier.Pełne aromatów czerwonych jagód, akcentów cynamonu i gałki muszkatołowej oraz miękkich tanin, to wino powinno dobrze komponować się z większością czerwonych mięs lub drobiu. Słodkie owocowe smaki Pinotage ' u sprawiają, że idealnie komponuje się z pikantnym Curry. Nowoczesny styl Pinotage. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn