Sos Żurawinowy Granat
Żurawinowy SOS Granatowy to bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja zawiera 623 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.06 za porcję. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sok z granatów, pekany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Spróbuj SOS Żurawinowo-Granatowy, SOS żurawinowo-granatowy, oraz SOS Żurawinowo-Granatowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka obieramy i rdzeniujemy, a obierki i rdzenie wkładamy do małego rondla z nasionami granatu, 1/2 szklanki soku i 1/2 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby gotować. Gotować przez 30 minut.
Pokroić obrane jabłka i umieścić w dużym rondlu.
Skórkę zdjąć z połowy jednej pomarańczy, posiekać bardzo drobno i dodać do jabłek. Pomarańcze obrać, grubo posiekać i dodać do patelni wraz z żurawiną i pozostałym sokiem i cukrem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować przez 30 minut.
Wyjąć małą patelnię z ognia i przecedzić sok na większą patelnię. Lekko ostudzić ciała stałe, a następnie przesunąć przez sito, aby usunąć nasiona i skórki, dodając pozostałą miąższ do większej patelni. W razie potrzeby wymieszać orzechy. Gotować około 10 minut dłużej.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.