Sos Żurawinowy Galaretka Pączki
Sos żurawinowy galaretki pączki może być tylko poranny posiłek szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, Pączki Z Galaretką, oraz Pączki Z Galaretką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, drożdże i sól w misce miksera stojącego. Odstawić.
W średnim rondlu rozgrzej mleko, cukier i masło, aż masło się stopi lub mieszanina osiągnie około 41°.
Zdjąć z ognia i ubić jajka.
Dodaj mokrą mieszaninę do suchej i za pomocą uchwytu łopatkowego mieszaj z małą prędkością, aż ciasto się połączy. Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej, i kontynuować mieszanie, aż ciasto jest gładkie i odciąga od boków miski, pięć do siedmiu minut. Nadal będzie trochę lepki.
Uformuj ciasto w kulkę i umieść w naoliwionej misce. Przykryć ręcznikiem i pozostawić w ciepłym miejscu na około godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Pod koniec okresu wzrostu przygotuj obszar roboczy. Odkurzyć powierzchnię roboczą mąką i umieścić ciasto na wierzchu. Za pomocą mąki wałek do ciasta, rozwałkować ciasto do około 1/4 cala grubości. Za pomocą 2-lub 3-calowy Okrągły frez (lub nawet mąki szklanej obręczy, lub górnej części szerokiej usta mason Jar top, jak ja), wyciąć tyle kół, jak można i umieścić na lekko mąką blachy do pieczenia. Ponownie rozwałkuj resztki i kontynuuj wycinanie okręgów, aż zużyjesz całe ciasto. Przykryj rundy folią i ponownie pozwól im wzrosnąć, tym razem na około 30 minut.
Umieść papierowe ręczniki pod wieszakiem z drutu. Trzymaj go blisko powierzchni do smażenia. Tutaj położysz pączki, żeby się ochłodzić.
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni lub głębokiej patelni, aż osiągnie 177°.
Przenieść rundy kilka na raz (nie chcesz je zatłoczone) i smażyć, aż rumiane-około 1 do 2 minut. Odwróć i pamiętaj, że druga strona zajmuje mniej czasu na usmażenie. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś do stojaka z drutu. Kontynuuj smażenie, aż skończysz je wszystkie.
Zanim skończysz smażyć, pierwszy ze smażonych pączków powinien być wystarczająco chłodny, aby sobie poradzić. Za pomocą małego, ostrego noża wytnij mały, ale głęboki otwór z jednej strony, wystarczająco duży, aby zmieścić końcówkę rurki. Spróbuj lekko przesunąć nóż z jednego punktu "wejścia", aby mieć mały otwór na zewnątrz pączka, który prowadzi do większej przestrzeni wewnątrz.
Załaduj torebkę z sosem żurawinowym i wrzuć 1-2 łyżki sosu do każdego pączka. Można również łyżkę w, jeśli wolisz. Pył z cukrem cukierniczym dla ładnego wykończenia. Te pączki najlepiej zrobić tego samego dnia.