Sos Żurawinowy
Sos żurawinowy to dodatek, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 8G tłuszczu i w sumie 322 kalorie. Za 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, seler, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Z łyżką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj SOS Żurawinowo-Migdałowy, Sos Sałatkowy Żurawinowy, oraz Sos Żurawinowy Z Orzechów Laskowych dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz żurawinę, jabłko, cukier i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut lub do miękkości.
Na dużej patelni podsmaż seler, cebulę, czosnek, szałwię i pieprz na maśle do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać z mieszanką żurawinową i grzankami.
Przenieś do natłuszczonego 2-qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do podgrzania.