SOS Żurawinowo-Pigwowy
Sos żurawinowy pigwa jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie SOS. Ten przepis służy 5. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Mieszanka żurawiny, wody, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chutney Z Pigwy Żurawinowej, Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej, oraz Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy.
Instrukcje
Obierz, ćwiartka i rdzeń pigwy, zachowując skórkę i rdzenie, a następnie pokrój ćwiartki na kawałki 1/4 cala. Zwiąż skórkę i rdzenie w gazie. Zagotować wodę i cukier w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać pigwę i wiązkę gazy i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż pigwa będzie miękka, około 1 1/2 godziny.
Dodać żurawinę i dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie i zmięknie, 8 do 10 minut.
Odcedzić mieszaninę w dużym sito o średnich oczkach ustawić nad miską, odrzucając wiązkę gazę i rezerwując ciała stałe żurawiny, a następnie powrócić płyn do gotowania na patelni i gotować, odkryte, aż syropy i zredukowane do około 1 1/2 szklanki, 5 do 10 minut. Wymieszać syrop i mieszankę żurawinową w misce, następnie schłodzić do temperatury pokojowej.
Sos z pigwy żurawinowej można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.