Sos Z Homara Mornay
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sosu Homar Mornay. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 26g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.1 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 69 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mięso homara, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Croque-Madame, SOS Mornay (kanapka z grillowaną szynką i serem z jajkiem sadzonym i sosem Mornay), Nowy SOS Mornay, oraz Łosoś w sosie Mornay.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Powoli gotować i mieszać grzyby w maśle do miękkości.
Wymieszać z mięsem homara. Gotować do nieprzezroczystego.
Grzyby i homary wyjąć z rondla i odstawić na bok.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Na patelni umieścić mąkę. Gotować i wymieszać około 2 minut, następnie wymieszać bulion z kurczaka, śmietanę i pieprz. Dusić 5 do 10 minut, lub aż zgęstnieje.
Wymieszać grzyby, homary i parmezan do mieszanki sosu. Kontynuuj gotowanie 5 minut.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.