Sos z homara do puree ziemniaczanego

SOS homarowy do puree ziemniaczanego może być tylko przystawką, której szukasz. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 790 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka marchwi, pieprzu, soli przyprawione, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot, Przegrzebki z puree ziemniaczanym z sosem estragonowym, oraz Puree ziemniaczane z zielonym sosem Chile Queso.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszaj homara, cebulę, seler, marchewkę, tymianek, pietruszkę, ziarna pieprzu, przyprawioną sól, liść laurowy i sok z cytryny. Gotować, stale mieszając, na średnim ogniu, aby zmiękczyć warzywa, około 10 minut. Wymieszać z mąką i pastą pomidorową; gotować przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając.
Wlać sherry i gotować przez minutę lub dwie, aby ugotować alkohol.
Wlać gęstą śmietanę i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, i będzie płaszcz z tyłu łyżki, o 15 protokół. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce i wyrzucić ciała stałe. Doprawić do smaku solą i pieprzem.