Sos Z Dzikiej Śliwki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj Dzikiego sosu śliwkowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 104 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz śliwki, korzeń imbiru, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kruszonka Z Dzikich Śliwek I Orzechów Laskowych, Krem Waniliowy, Smażone tofu z azjatyckim sosem śliwkowym lub tajskim sosem orzechowym, oraz Sos Śliwkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść w rondlu i dodaj wodę, aby ledwo je przykryć. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż Skórki pękną, a śliwki będą miękkie, około 20-30 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut.
Umieść durszlak na misce.
Włóż śliwki do durszlaka i naciśnij tylną łyżką, aby wycisnąć sok. (Można to również zrobić w torbie z gazą.) Pozostawić śliwki do odsączenia, aż cały sok zostanie usunięty.
Podgrzać rondel na średnim ogniu.
Podsmażyć mielony czosnek i imbir w łyżce wody przez 2 minuty, dodając więcej wody w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu.
Dodać sok śliwkowy i pozostałe składniki. Doprowadzić do niskiego wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się i zgęstnieje o prawie połowę. (Zajęło mi to około 15 minut.) Smak, aby sprawdzić, czy jakikolwiek sos jest wystarczająco słodki lub kwaśny; jeśli nie dodać słodzika lub octu do smaku.