Sos Wiśniowy

Sos Wiśniowy to sos na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 2 g tłuszczu i łącznie 107 kalorii. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup masło, cukier, barwnik spożywczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 9%. Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wiśniowa Pizza Crostata Dolce (Wiśniowe Ciasto Ricotta) z Sosem Port Wiśniowym, Rosyjskie Latkes Orzechowo-Wiśniowe z Sosem Wiśniowo-Jabłkowym i Szarpana Wieprzowina Wiśniowo-Musztardowa z Sosem Wiśniowo-Musztardowym.
Instrukcje
Wiśnie odcedzić, zachowując sok. Odłóż wiśnie na bok.
Dodaj tyle wody do soku, aby równało się 1-1/4 filiżanki. W rondelku wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszaj sok. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby dodaj masło, wanilię, wiśnie i barwnik spożywczy.
Podawać na ciepło z ciastem lub lodami.