Sos spaghetti Bobbiego
Sos spaghetti Bobbiego to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny sos. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 262 kalorie , 14 g białka i 18 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka soli koszernej, oliwy z oliwek, koncentratu pomidorowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Sponacular wynoszącą 46% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Best Spaghetti Sauce Ever , Garden Fresh Tomato Sauce & Spaghetti i Spaghetti With Bolognese Sauce .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku. Smaż kiełbaski i mieloną wołowinę w gorącym oleju, aż kiełbaski będą ugotowane i nie będą już różowe w środku, 3 do 5 minut z każdej strony. Wymieszaj pieczarki, czerwoną paprykę, żółtą paprykę i cebulę z mieszanką mięsną; smaż i mieszaj, aż warzywa będą miękkie, 5 do 7 minut.
Wyjmij kiełbaski z garnka i odłóż je na deskę do krojenia, aby lekko ostygły; pokrój je na kawałki wielkości kęsa i włóż z powrotem do garnka.
Dodaj do garnka sos pomidorowy, pokrojone w kostkę pomidory z zielonymi papryczkami chili, koncentrat pomidorowy, ocet balsamiczny, oregano, bazylię, tymianek, sól koszerną, czarny pieprz i majeranek; zamieszaj. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 2 do 3 godzin.