Sos pomidorowy mojej mamy
Sos pomidorowy mojej matki może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 187 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz, sól morska, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Matka Rimmy ' s pomidor bazylia Vinaigrette, Sos Marinara mojej matki, oraz Kurczak mojej matki z sosem Barbeque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Otwórz puszkę pomidorów i wlej sok do miski. Użyj pokrywki, aby przycisnąć pomidory, aby uzyskać jak najwięcej soku. W puszce, unikając cięcia się obręczą, użyj ręki, aby wycisnąć pomidory na miąższ. Ponownie odcedzić nowe soki, a sok i miąższ rezerwować osobno. Napełnij pustą puszkę do połowy wodą i odstaw na bok.
Rozgrzać oliwę w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować ze szczyptą soli, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 2 protokół.
Dodać czosnek i gotować na złoty kolor.
Dodać soki pomidorowe i doprowadzić do wrzenia. Dusić na wolnym ogniu, aż sok zgęstnieje, następnie dodać pokruszony miąższ pomidorowy, oregano, połowę puszki wody, liść laurowy oraz sól i pieprz do smaku. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu, aż mieszanina zgęstnieje i zmniejsza się do około 3 1/2 filiżanki, około 30 do 45 protokół. Wyrzucić liść laurowy.